Hatanpään arboretum - kesän alkusoitto

 

Hatanpään arboretum

Tampereen keskustasta kolme kilometriä etelään Pyhäjärven rannalla sijaitsee vuodenaikojen mukaan elävä puistojen alue. Hatanpään niemellä Hatanpään kartanon vieressä on kartanopuisto, siitä etelään ovat ruusutarha ja arboretum. Puistot ovat aina avoinna ja maksuttomasti vierailtavissa.

Keväällä puut ja pensaat aloittavat kukintansa. 1700-luvulla perustetussa kartanopuistossa tuoksuvat syreenit, koristeomenapuut ja angervot.

Hatanpään kartano

Hatanpään kartanopuisto

Syreenien rajaamat käytävät johtavat ohi vielä virkoamistaan odottavan ruusutarhan. Pergolan ympärillä kukkivat koristeomenapuut.





Vihertävien nurmikenttien taustalla välkehtivät Pyhäjärven sinisinä heijastuvat vedet.  Kumpuilevassa maastossa on luontevat kasvupaikat erilaisia olosuhteita vaativille kasveille. Pääosin kasvit ovat Tampereen alueella ja ympäristössä viihtyviä. Huvimajan tuntumassa kukkii ruusuherukka.



Puron ylittävän sillan takana on kivikkopuutarha, jossa on monenlaisia perennoja sekä lehti- ja havupensaita. Polun toisella puolella, metsikön laidassa kukkii jo ensimmäinen atsalea.







Lue myös:

Hatanpään arboretum - juhannusvalssi










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aulanko - puistometsän monet ihmeet

Kierroksella Tammerkosken kansallismaisemissa

Hämeenpuisto - patsaita, suihkulähteitä ja kukkaloistoa

Kesäpäivä Kangasalla - maisemia ja luontoelämyksiä

Ilmaishuveja Helsingissä: Ruiskumestarin talo ja Ratikkamuseo