La Orotava - Teneriffan kukkaiskaupunki


Corpus Cristi on roomalaiskatoliseen uskontoon liittyvä juhla, jota vietetään 60 päivää pääsiäisen jälkeen. La Orotava järjestää juhlan kunniaksi "mattopäivän" Dia de las Alfombras. Tänä vuonna sitä juhlitaan 8.6.  

Plaza de Ayuntamiento -aukiolle ja sitä ympäröiville kaduille rakennetaan kukkien terälehdistä ja vulkaanisesta hiekasta taidokkaita värikkäitä ”mattoja”, jotka ovat mallien avulla valmistettuja, usein uskonnollisaiheisia taideteoksia. Perinne on jatkunut vuodesta 1847 lähtien. Muina aikoina kukkamattojen tekoon pääsee tutustumaan Museo de las Alfombras -museossa (Calle San Francisco 5) kolmen euron pääsymaksulla.

Museo de las Alfombras






Lisää kukkaloistoa voi ihailla La Hijuela del Botánico -puutarhassa. Sinne johtaa Calle Hermano Apolinar -katu. Vuonna 1788 perustettuun pienehköön, mutta ilmaiseen puistoon mahtuu yli 3 000 kasvia. Mukana on myös harvinaisia kuten Kanarian lohikäärmepuu.

La Hijuela del Botánico





Lyhyttä kujaa myöten eteenpäin jatkaen osuu Jardines Victoria -puutarhaan. Rinteessä on seitsemän porrastettua terassia, joiden huipulla on pieni valkoinen marmorirakennus. Tähän mausoleumiin oli tarkoitus haudata VII Quinta Rojan markiisi, koska katolinen kirkko kielsi hautauksen hautausmaalle. Myöhemmin mieli muuttui ja mausoleum jäi käyttämättä. Kukkien ja vesielementtien koristamaan rinnepuutarhaan pääsee tutustumaan ilmaiseksi.

Jardines Victoria








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aulanko - puistometsän monet ihmeet

Kierroksella Tammerkosken kansallismaisemissa

Hämeenpuisto - patsaita, suihkulähteitä ja kukkaloistoa

Kesäpäivä Kangasalla - maisemia ja luontoelämyksiä

Ilmaishuveja Helsingissä: Ruiskumestarin talo ja Ratikkamuseo