Kuortane - kiinnostava kesäkohde


Kuortane on Alvar Aallon syntymäkunta. Sieltä ovat lähtöisin myös musiikin monitoimija Heikki Klemetti sekä taiteilija Soile Yli-Mäyry.

Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevassa Kuortaneen kunnassa asuu 3 400 henkilöä. Maakuntakeskukseen Seinäjoelle kertyy 42 kilometriä. Kirkonkylän Kirkkotien varrella seisoo vuonna 1777 rakennettu Kuortaneen kirkko. Viereinen tapuli on vuodelta 1837. Kirkko ympäristöineen kuuluu Suomen valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

Kuortaneen kirkko



Kirkkotietä vähän matkaa etelään on Kuortaneen talomuseo. Kesäaikaan pääsee vierailemaan yli satavuotiaissa kuortanelaisissa rakennuksissa, myös 1500-luvulta peräisin olevassa savupirtissä.

Kuortaneen talomuseo





Talomuseota vastapäätä, toisella puolen Kirkkotietä on Klemetti-museo. Se on perustettu Heikki ja Armi Klemetin entiseen kesäkotiin. Persoonallinen Heikki Klemetti niitti mainetta kuoronjohtajana, säveltäjänä ja musiikintutkijana.

Klemetti-museo




Arkkitehti Alvar Aalto on syntynyt Kuortaneella. Aallon elämäntyötä kunnioittava reliefi on pystytetty osoitteeseen Alvar Aallontie 25, kirkonkylästä etelään.



Kirkonkylästä Seinäjoen suuntaan, Hynniläntien varressa on niin ikään Kuortaneella syntyneen taiteilija Soile Yli-Mäyryn taidehalli. Kesäisin siellä on esillä ja myynnissä Yli-Mäyryn omaleimaisia öljyvärimaalauksia ja lasiveistoksia.

Soile Yli-Mäyryn taidehalli




Aukioloaikoja:

Kuortaneen kirkko

Kuortaneen talomuseo

Klemetti-museo

Soile Yli-Mäyryn taidehalli







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aulanko - puistometsän monet ihmeet

Kierroksella Tammerkosken kansallismaisemissa

Hämeenpuisto - patsaita, suihkulähteitä ja kukkaloistoa

Kesäpäivä Kangasalla - maisemia ja luontoelämyksiä

Ilmaishuveja Helsingissä: Ruiskumestarin talo ja Ratikkamuseo