Kaisaniemen puutarhat - stadin keidas

 

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Helsingin rautatieaseman itäpuolella Kansallisteatterin takana. Ulkopuutarha on maksuton, mutta kasvihuoneisiin on pääsymaksu.

Ulkopuutarhassa on 2 800 kasvia eri puolilta maapalloa. Se kuuluu Luonnontieteellisen keskusmuseon yksikköön, joka ylläpitää tieteellistä elävien kasvien kokoelmaa. Sisäänkäynti on Eläintarhanlahden puolelta Kaisaniemenranta-kadulta. Tulijan ottavat vastaan jasmiinit ja pionit.




Kasvihuoneiden eteläpuolella ovat evoluutio- ja aistipuutarhat. Evoluutiopuutarha esittelee kasvien kehitystä jopa yli 100 miljoonan vuoden ajalta. Aistipuutarhassa kasveihin voi tutustua eri aistien kautta - silmittelyn lisäksi niitä voi haistella ja tunnustella, jopa maistellakin.

Evoluutiopuutarha




Aistipuutarha


Kivisen kasvimuseorakennuksen ympäriltä löytyvät puu-, sammal- ja jäkäläpuistot. Sen länsirinteellä on kivikkopuutarha paahteessa viihtyville kasveille.

Kaisaniemen kasvimuseo


Sammalpuutarha

Erilaisten elinympäristöjen kasveja on sijoitettu kymmeneen kasvihuoneeseen. Niissä pääsee tutustumaan niin aavikon kuin sademetsienkin kasvistoon. Kasvihuoneissa kasvaa yli 800 kasvilajia.

Kasvihuone







Aukioloajat ja pääsymaksut

Muita Urbaanipatikoijien julkaisemia Helsinki-aiheisia blogiartikkeleita:


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aulanko - puistometsän monet ihmeet

Kierroksella Tammerkosken kansallismaisemissa

Hämeenpuisto - patsaita, suihkulähteitä ja kukkaloistoa

Kesäpäivä Kangasalla - maisemia ja luontoelämyksiä

Ilmaishuveja Helsingissä: Ruiskumestarin talo ja Ratikkamuseo