Lammassaari ja Kuusiluoto - lankkupoluilla ruovikossa

 


Helsingin Vanhankaupunginkosken suvannon itäpuolelta Pornaistenniemestä alkaa lankkupolku, joka johtaa Lammassaareen ja Kuusiluotoon. Ne ovat virkistyskäyttöön tarkoitettuja, kaupungin omistamia pieniä saaria.

Alussa reitti kulkee Pornaistenniemen tervaleppälehdon läpi. Luonnonsuojelualue jatkuu järviruokojen valtaamalle Vanhankaupunginlahdelle. Lankkupolun varteen on rakennettu korotettuja katselutasanteita, joilta voi seurata kansainvälisestikin merkittävän lintukosteikon elämää.


Pornaistenniemi



Katselutasanne


Lammassaaressa on lintulava ja lintutorni. Saaren keskiosassa on myös satakunta lomamökkiä, mutta opasteet ohjaavat kulkijaa oikeille reiteille. Lintutornin luota lähtee lankkupolku vesirajassa nököttävälle piilokojulle.

Lammassaari

Lintulava

Lintutorni



Piilokoju


Lammassaari on nimestään huolimatta lampaaton. Kuusiluotoon pääsee hieman kapeampaa lankkupolkua pitkin. Saaren keskellä olevilla kallioilla saattaa törmätä lammaslaumaan. Kuusiluodolla kasvaa myös yksi kuusi.




Kuusiluoto




Muita Urbaanipatikoijien julkaisemia Helsinki-aiheisia blogiartikkeleita:

Muita Urbaanipatikoijien julkaisemia luontoaiheisia blogiartikkeleita:

Kommentit

  1. Lammassaari ja Kuusiluoto ovat kivoja päivälenkkikohteita lähettyvillä asuville ja toki kauempaakin tuleville. Kun näin Blogit.fi sivustolla tutun näköisen kuvan Lammassaareen johtavasta lautapolusta, tuli ensin hassu tunne: "ehdinkö jo tehdä postauksen omasta viime tiistain käynnistä alueella". Eipä ollutkaan oma juttuni, vaan kiva postaus hienosta luontokohteesta keskellä maantieteellistä Helsinkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteestasi! Meidänkin mielestä Lammassaari ja Kuusiluoto ovat upeita kohteita. Eipä olla aiemmin kuljettu samanlaisissa maisemissa. Näin tamperelaisena täytyy kyllä myöntää, että Helsingissä on paljon upeita luontokohteita.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aulanko - puistometsän monet ihmeet

Kierroksella Tammerkosken kansallismaisemissa

Hämeenpuisto - patsaita, suihkulähteitä ja kukkaloistoa

Kesäpäivä Kangasalla - maisemia ja luontoelämyksiä

Ilmaishuveja Helsingissä: Ruiskumestarin talo ja Ratikkamuseo