Jūrmala - rantaa, mäntymetsiä ja pitsihuviloita

 


Jūrmala on tunnettu pitkästä hiekkarannasta, kylpylöistä ja jugendtyylisistä pitsihuviloista. Kaupunki koostuu kylien ketjusta, joissa asuu lähes 60 000 henkilöä. Riiasta sinne pääsee junalla noin puolessa tunnissa. Majorin asemalta lähtevä Jomas iela on kesäisin vilkas kävelykatu. 

Jūrmala

Jomas iela

Jomas iela -kadun päädyssä olevan värikkään ortodoksikirkon takaa löytyy Dzintarin metsäpuisto (Dzintaru mezaparks). Se on mäntymetsään rakennettu aktiivipuisto, jossa voi maksutta kulkea kävelyreiteillä ja leikkipaikoilla tai katsella maisemia 34 metriä korkeasta näkötornista. Maksua vastaan voi seikkailla Tarzanin tapaan korkeammallakin puuston seassa.


Dzintarin metsäpuisto

Dzintaru mezaparks




Paluureitillä voi puikahtaa Jūrmalan kuuluisalle uimarannalle. Auringonpalvojat täyttävät hienohiekkaisen leveän rannan vaikka sillä on mittaa peräti 24 kilometriä. Varjoisampi vaihtoehto on kulkea Jūras iela -katua pitkin ja ihailla sen varteen rakennettuja jugendtyylisiä pitsihuviloita.

Majorin uimaranta






Jūrmalan kaupunginmuseo (Jūrmalas muzejs) kertoo alueen kehittymisestä ranta- ja kylpyläkohteena. Maksuton museo esittelee myös menneiden aikojen lomalaisten huvittelua ja uimapukuja osoitteessa Tirgony iela 29. Museo on auki keskiviikosta sunnuntaihin 10-17.

Jūrmalan kaupunginmuseo

Jūrmalas muzejs




Muita Urbaanipatikoijien julkaisemia Latvia-aiheisia blogiartikkeleita:


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aulanko - puistometsän monet ihmeet

Kierroksella Tammerkosken kansallismaisemissa

Hämeenpuisto - patsaita, suihkulähteitä ja kukkaloistoa

Kesäpäivä Kangasalla - maisemia ja luontoelämyksiä

Pyynikki - Mansen humiseva harju