Kesäpäivä Kangasalla - maisemia ja luontoelämyksiä

 


Kangasalan kaupungin keskustan lähellä on mieltä virkistäviä ja silmää lepuuttavia luontokohteita. Niitä löytyy sekä Kirkkoharjun että Kirkkojärven suunnilta.

Kangasalan keskustan tuntumassa olevan Kirkkoharjun laella kohoaa näkötorni. Funkkistyylinen teräsbetoninen torni on valmistunut vuonna 1931. Suomessa on vain kaksi tämän tyylisuunnan tornia – toinen on Helsingin Stadionilla. Näkötornin alaosassa on avoin parveke. 15-metrisen tornin huipulle pääsee maksuttomasti ihailemaan vesistöjen rikastamaa maisemaa.

Kirkkoharjun näkötorni







Kun Kirkkoharjulta laskeutuu etelärinnettä alas ja jatkaa Taipilantietä kohti Kirkkojärveä, pääsee järveä myötäilevälle luontopolulle. Lahdentie alikulun kautta kulkeminen on tosin tehtävä asianmukaisen nöyrästi. Rantapolku on laudoitettu runsaan kilometrin mittaisella matkalla.

Kirkkojärven luontopolku


Kirkkojärvi on kansainvälisesti arvokas kosteikko- ja linnustoalue. Polun varrella oleva lintutorni mahdollistaa lintujen tarkkailemisen.  





Lehtipuiden, saniaisten ja kosteikkojen väleissä kiemurteleva laudoitettu polku päättyy Ranta-Koiviston puistoon. Rannassa olevalta lintulavalta voi vielä luoda silmäyksen suojellun järven elämään. 








Muita Urbaanipatikoijien julkaisemia luontoaiheisia blogiartikkeleita:

Retkellä rotkolaakson raviinilehdossa




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aulanko - puistometsän monet ihmeet

Kierroksella Tammerkosken kansallismaisemissa

Hämeenpuisto - patsaita, suihkulähteitä ja kukkaloistoa

Ilmaishuveja Helsingissä: Ruiskumestarin talo ja Ratikkamuseo