Mainio München: raatihuone ja residenssi


Münchenin vanhan kaupungin keskustassa on Marienplatz-aukio. Sitä reunustavat uusi ja vanha raatihuone. Uusgoottilainen uusi raatihuone on rakennettu 1867 alkaen ja vanha, sodan tuhoama raatihuone on rakennettu uudelleen 1944.

Marienplatz kuuluu Saksan kolmanneksi suurimman kaupungin, 1,5 miljoonan asukkaan Münchenin, keskeisimpiin aukioihin. Päivittäin kansa kerääntyy ihastelemaan uuden raatihuoneen tornin Glockenspiel-kellopeliesityksiä. Aukiolla on kolmekymmenvuotisen sodan päättymisen muistoksi pystytetty Mariensäule-muistomerkki.

Marienplatz





Pari korttelia pohjoiseen Marienplatz-aukiolta sijaitsee Residenz, joka on Saksan suurin kaupunkipalatsi. Rakentaminen aloitettiin jo 1300-luvulla ja 1500-luvulta lähtien se on toiminut Baijerin herttuoiden ja kuninkaiden kotipaikkana. Yhdessä Euroopan suurimmista palatsimuseoista on yli 150 esittelyhuonetta.

München Residenz






Palatsi on suurelta osin rakennettu uudelleen toisen maailmansodan jälkeen. Huonekalut ja suuri osa seinä- ja kattopaneeleista ovat kuitenkin alkuperäisiä. Palatsia ympäröiviin sisäpihoihin pääsee tutustumaan maksutta.




Myös palatsin pohjoispuolella olevaan Hofgarten-pihapuutarhaan pääsee ilman pääsymaksua. 1500-luvulla perustetun puutarhan keskellä on paviljonki, Diana-temppeli.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aulanko - puistometsän monet ihmeet

Kierroksella Tammerkosken kansallismaisemissa

Hämeenpuisto - patsaita, suihkulähteitä ja kukkaloistoa

Kesäpäivä Kangasalla - maisemia ja luontoelämyksiä

Ilmaishuveja Helsingissä: Ruiskumestarin talo ja Ratikkamuseo