Riika - keskustan kauniit puistot

 

Riika

Riian vanhankaupungin koillis- ja pohjoispuolella on aisteille iloa tarjoavien puistojen verkosto. Niissä virkistäytyvät niin tämän 600 000 asukkaan kaupungin asujat kuin turistitkin. Riika on Baltian maiden suurin kaupunki.

Bastejkalnan puisto on rakennettu puretun Riian linnan valleille. Se levittäytyy Brivibas pieminekla laukums -aukion molemmille puolille. Vapaudenpatsas Milda kurkottaa aukion keskellä kohti taivasta. Etelässä puistoa reunustaa Latvian kansallisooppera. Puistoa jakaa Pilsetas kanãls -kanaali, jonka varrelta lähtevät veneet risteilevät Väinäjoelle ja takaisin.

Bastejkalnan puisto


Vapaudenpatsas

Latvian kansallisooppera



Kanaalin vartta koilliseen seuraten pääsee Kronvaldan puistoon. Länsipuolella on kiinalainen paviljonki, jonka vieressä on myös kiinalaisia kasveja. Suurin osa puistosta on kanaalin itäpuolella, sen varressa seisovan pienen majakan takana.

Kronvaldan puisto



Kalpaka bulvaris -katua etelään astellen päätyy Esplanãden puistoon. Ensimmäisenä vastaan tulevat Latvian taideakatemian ja taidemuseon rakennukset. Puistossa on useita veistoksia Latvian taiteen merkkihenkilöille. Myös polkupyörälle on oma monumenttinsa. Kaakkoiskulmalla loistavat Riian ortodoksikirkon kupolit.

Latvian taidemuseo

Esplanãden puisto




Riian ortodoksikirkko

Jugend-taloistaan tunnettua Elizabetes iela -katua myöten tulee Vērmanes-puistoon. Täälläkin puistokujat penkkeineen, suihkulähde ja värikkäät kukkaistutukset tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen. Kaupungin toiseksi vanhimmassa puistossa on lapsille leikkipaikka ja siellä järjestetään myös konsertteja ja tanssiesityksiä.

Vermanes-puisto





Muita Urbaanipatikoijien julkaisemia Latvia-aiheisia blogiartikkeleita:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aulanko - puistometsän monet ihmeet

Kierroksella Tammerkosken kansallismaisemissa

Hämeenpuisto - patsaita, suihkulähteitä ja kukkaloistoa

Kesäpäivä Kangasalla - maisemia ja luontoelämyksiä

Pyynikki - Mansen humiseva harju