Girona - siltojen ja muurien kaupunki



Gironaa halkovan Onyar-joen varrella kohoavat pastellinsävyiset talot. Ne on rakennettu korvaamaan tuhoutuneita osia roomalaisten rakentamista muureista, joista kuitenkin suurin osa on säilynyt.

Girona on sadan tuhannen asukkaan kaupunki sata kilometriä Barcelonasta koilliseen. Onyar-joki jakaa kaupungin uuteen ja vanhaan puoleen. Yksi monista joen ylittävistä silloista on ranskalaisen Gustaf Eiffelin vuonna 1876 suunnittelema punainen rautasilta Pont de las Peixatieries Velles.

Girona



Vanhan kaupungin puolella Carrer de la Forca -katu vie Gironan katedraalin komeille portaille. Katedraalin vanhimmat perustukset ovat 400-luvulta, mutta nykyisin on näkyvillä 1000-luvun romaanista ja 1300-luvun goottilaista rakennustyyliä.

Catedral de Girona




Arabialainen kylpylä, Banys Arabs, on rakennettu 1100-luvulla. Sinne pääsee, kun kääntyy katedraalin portailta pohjoiseen ja seuraavasta kadunkulmasta oikealle Placa dels Jurats -aukiolle.

Banus Arabs



Kylpylän edestä nousee Passeig de la Reina Joana -kävelytie läpi puutarhan kohti kaupungin muureja. Niiden päältä avautuu näkymä yli kaupungin. Iltaisin sieltä voi ihastella valojen leikkiä pilvien reunoilla auringon laskiessa horisonttiin.






Muuta nähtävää Gironassa:

- Vanhan kaupungin kujat keskiaikaisine rakennuksineen

- Katalonian arkeologinen museo

- Gironan taidemuseo

- Juutalaisuuden historiasta kertova museo

Lue myös artikkelit lähikohteista:

Lloret de Mar - patikkareittejä rantamaisemissa

Tossa de Mar - pittoreski Vila Vella




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aulanko - puistometsän monet ihmeet

Tampereen tunnetuimmat tornit

Alvar Aallon Seinäjoki, Osa 1: kirkko ja kirjasto

Hämeenpuisto - patsaita, suihkulähteitä ja kukkaloistoa

Pyynikki - Mansen humiseva harju