Tervetuloa seuraamaan blogia, joka esittelee pääosin kaupunkimaisia kohteita nähtävyyksineen Euroopassa ja myös kotoisassa Suomessa.
Olemme harrastaneet ulkomaan matkailua 80-luvun lopulta alkaen. Pääosa matkoista on suuntautunut Välimeren maihin, viime vuosina suurimmalta osin Espanjaan. Tykkäämme kuljeskella sellaisilla reiteillä, joissa on miellyttävää tai mielenkiintoista nähtävää.
Málagan kasvitieteellinen puutarha
Hae linkki
Facebook
X
Pinterest
Sähköposti
Muut sovellukset
Jardín Botánico - Histórico La Concepción on 1850-luvulla perustettu maisemapuutarha. Se sijaitsee seitsemän kilometriä Málagan keskustasta pohjoiseen.
Puutarhassa on viideltä mantereelta 2 000 eri kasvilajia, joista osa on subtrooppisia. Alueella on teemapuutarhoja eri kasvilajeille. Palmumetsikössä voi käyskennellä lammikoiden ja purojen varsilla tai läpi bambumetsän kiemurtelevaa polkua.
Puiston perustanut Loringin pariskunta rakennutti asunnokseen Casa Palacio la Concepción -palatsin, jossa he asuivat vuoteen 1911 saakka. Katettuun sisäpihaan kasveineen pääsee tutustumaan, kun löytää rakennuksesta oikean oven. Vähän matkan päässä sijaitsevista rakennuksista löytyvät pieni kasvitieteellinen museo sekä taidenäyttelytila.
Puiston pinta-ala on kaikkiaan viisikymmentäviisi hehtaaria. Puistossa on siellä täällä piknik-alueita, joihin voi istahtaa syömään eväitä ja nauttimaan puiston eri kolkissa kukkivista kasveista.
Eteläreunan kukkulalla on paviljonki, josta voi ihailla myös viereisen padon rakennelmia. Rinteessä on eri kaktuslajeja esittelevä puutarha.
Puisto on kesäkaudella (1.4.alkaen) avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 9.30-20.30. Pääsymaksu on 5,20 euroa. Lähelle vie myös bussi nro 2, joka lähtee Alameda Principal -kadulta parinkymmenen minuutin välein. Päätepysäkiltä on noin kilometrin kävelymatka puistoon Cam. de Casabermeja -katua pitkin.
Muita Urbaanipatikoijien julkaisemia Málaga-aiheisia blogiartikkeleita:
Córdoban kaupungin suuruuden päivät ovat olleet jo toistatuhatta vuotta sitten 700-900 -luvuilla. Puolen miljoonan asukkaan Córdoba oli tuolloin yksi arabimaailman suurimmista ja vauraimmista kaupungeista. Plaza del Triunfo -aukion laidalla kohoava moskeija-katedraali, Mezquita-Catedral de Córdoba, on Unescon maailmanperintökohde. Aikanaan se oli maailman toiseksi suurin moskeija. Portista sisään astuttaessa saavutaan appelsiinipuiden ja sypressien täyttämälle sisäpihalle, Patio de los Naranjokselle (suom. appelsiinipiha). Aiemmin pihalla oli lukuisia kaivoja moskeijassa kävijöiden peseytymistä varten. Sisäpihalle kokoonnuttiin myös kuulemaan paikallisten filosofien ja muiden oppineiden puheita. Moskeijan minareetista muokattu katedraalin kellotorni on 54 metriä korkea. Moskeijan sisällä odottaa sukellus 856 pylvään metsikköön. Pylväiden päällä olevat punavalkoiset kaksoiskaaret tukevat alkuperäistä puista kattoa, joka kaiverruksineen on osin näkyvissä. Pylväide...
Guadalhorce-joen kahden mereen laskevan haaran välissä on suojeltu alue, Parque Natural del Guadalhorce. Luonnonpuisto sijaitsee Málagan keskustasta seitsemän kilometriä lounaaseen. Bussilla M-110 pääsee alueelle johtavalle polulle, kun jää pois Villa Rosan pysäkillä. Kilometrin taivalluksen jälkeen käännytään vanhalla sillalle, Puente Guadalhorce, joka ylittää joen läntisen haaran. Málagan suunnasta alueelle pääsee myös bussilla 5 jäämällä pois Guadarmarissa ja kävelemällä 300 metrin matkan sillalle. Suistossa on louhinnan seurauksena syntyneitä laguuneita, joista osassa on makeaa, osassa suolaista vettä. Laguunien ympäri kiertää merkittyjä kävelyreittejä, joista voi tutkailla alueen kasvillisuutta ja eläinkantaa. Rannoilla kasvaa muiden muassa poppeleita ja eukalyptuspuita. Välillä reittiä reunustaa sankka ruokokasvusto. Luonnonpuisto on erinomainen paikka erityisesti lintujen tarkkailuun. Yksi tärkeimmistä Euroopan ja Afrikan välisistä muuttoreiteistä kulkee ...
Alcázar de los Reyes Cristianos -palatsilinnoitus Córdobassa toimi aikoinaan kuninkaallisten asuinpaikkana. 700-luvulta alkaen sitä asuttivat maurien emiraatit ja kalifit. Espanjalaiset valloittivat Córdoban 1200-luvun lopulla ja rakensivat linnoituksen uudelleen. Viimeiset hallitsijat poistuivat kaupungista vuonna 1492. Yleisölle linnoitus on ollut avoinna vuodesta 1960 alkaen. Linnoitus on suorakaiteen muotoinen, ja siinä on neljä puolustustornia. Linnoitus toimi sekä inkvisition päämajana että kunnallisena vankilana 1940-luvulle saakka. Sieltä on löydetty myös roomalaista perua olevia mosaiikkeja ja roomalainen sarkofagi 300-luvulta. Leijonien tornista (Torre de los Leones) avautuvat kauniit maisemat laajaan puutarhaan. Alcázarin 30 000 neliön puutarhassa huomio kiinnittyy lukuisiin vesialtaisiin ja suihkulähteisiin. Vettä niihin johdettiin viereisestä Guadalquivir-joesta sekä vuorilta tulevien putkien kautta. Yksi puiston...
Andalusian maakunnassa sijaitseva Córdoba on nykyään 320 000 asukkaan kotikaupunki. Roomalaiset valloittivat alueen jo 206 eKr ja perustivat sinne siirtokunnan. Maurit hallitsivat Córdobaa 700-luvulta 1200-luvulle. Kaupungin loiston aika jatkui ensimmäisen vuosituhannen päättymiseen saakka, jolloin Córdoba toimi pääkaupunkina. Kalifaatin aikana kaupungissa oli jopa 600 kylpylää. Yksi niistä on 900-luvulla rakennettu Baños del Alcázar Califal -kylpylä, joka sijaitsee Plaza Campo Santo de los Mártires -aukiolla. Kalifi al-Hakam II rakennutti kylpylän perheelleen. Kylpylässä oli mm. viileä, lämmin ja kuuma huone. Tärkein näistä oli lämmin huone, jota kalifi käytti myös arvovieraiden vastaanottamiseen ja poliittisten kokoontumisten paikkana. Huone oli koristeltu okranvärisillä seinämaalauksilla. Suorakaiteen muotoisessa kuumahuoneessa ja sen sivuhuoneissa oli valkoiset marmorilattiat. Kylpylässä oli mudejár-tyyliset kaaret ja pylväät. Kalifin kylpylään pääsee tutustumaan ...
Sevilla on Andalusian suurin kaupunki ja itsehallintoalueen pääkaupunki. Kaupungissa on 700 000 asukasta. Plaza de la Encarnación -aukiolla on yksi kaupungin erikoisimmista nähtävyyksistä, joka tunnetaan nimellä Sevillan sienet (Setas de Sevilla). Rakennelmalla on tehty suomalaisesta mäntykomposiitista, ja se nousee 28 metrin korkeuteen. Sienten alla on muun muassa ostoskeskus, kauppahalli ja museo. Ylhäällä on pääsymaksullinen (16 euroa) näköalatasanne. Aukioloajat: joka päivä klo 9.30-00.30. Sieniltä voi suunnistaa etelään johtaville vanhankaupungin kujille. Santa Cruzin kaupunginosan kapeiden kujien varsilla on värikkäitä taloja. Alue oli aikoinaan juutalaisten asuttama. Massiivinen Sevillan katedraali seisoo Plaza del Triunfo -aukiolla. 115 metriä pitkä ja 42 metriä leveä rakennus on kuutioina mitattuna maailman suurin kristillinen kirkko. Goottilaistyylisen katedraalin rakentaminen aloitettiin 1400-luvulla. Aikaisemmin paikalla oli moskeija, josta säilytettiin ainoa...
Kommentit
Lähetä kommentti